Biografie

Laura Mijnders (1991) werd geboren in Hardenberg, Overijssel. Op vierjarige leeftijd verhuisde ze naar Assen. Daar groeide ze voor een groot deel op in de horeca, wat haar inspireerde tot het omzetten van haar observaties en ervaringen in verhalen en gedichten.

Op haar drieëntwintigste besloot ze de horeca en de stad Assen achter zich te laten om zich tenslotte over te geven aan het verlangen naar ruimte en de uitgestrektheid van het platteland.

Het werk van Mijnders werd tot nu toe gepubliceerd in Avier, Schoon Schip, Meandermagazine, op Krakatau.nl en in diverse bloemlezingen. In 2013 behoorde ze tot de 10 genomineerden voor de Groninger Museum Poëzieprijs en won ze de Steen & Been Klaag trofee. Ook was ze in juli 2013 te zien tijdens het festival Dichters in de Prinsentuin. In zowel 2014 als 2015 werd ze genomineerd voor de El Hizjra Literatuurprijs. Eind 2018 publiceerde ze in samenwerking met VOOR DE POES Magazine een heus kookboek: ‘Het VOOR DE POES Kookboek voor kat & baas’. In 2019 is er een tweede, hernieuwde druk van het kookboek gepresenteerd in Groningen. Op dit moment is Mijnders actief als huisdichter van de universiteit Groningen, als voorzitter van project ‘Dichter bij het Verleden’ en werkt zij als student columnist bij de UKrant. Daarnaast werkt zij schoorvoetend aan een bundeling van haar columns en haar eerste roman.

Bewaren