Skip to main content


— You can find the english version here!

2023 – heden

Het ontstaan van een podcast voor en door de onmaakbaren

Zo vaak voerde ik bijzonder mooie gesprekken met vrienden, kennissen en zelfs wildvreemden over mentale/lichamelijke kwetsbaarheid en kracht. Dat zijn van die momenten waarop je voelt dat er iets wezenlijks tussen jou en de ander gebeurt. Iets magisch dat met geen pen (of keyboard) te beschrijven valt. Als ik dan midden in de nacht weer eens wakker lag en terug dacht aan die gesprekken wilde ik dat ik die momenten kon terugspoelen en opnieuw afspelen. Niet alleen omdat ik deze momenten niet wilde vergeten, maar ook om de verhalen en lessen die tijdens de gesprekken naar voren kwamen, met anderen te kunnen delen. Uit elkaars ervaringen en verhalen kunnen we hoop, troost en lessen halen. Wat de wereld ook ons wil doen geloven, we zijn niet maakbaar. Je kunt niet alles worden wat je wilt. Niet iedereen krijgt dezelfde kansen of valt hetzelfde geluk deel toe. Je kunt je hele uiterlijk veranderen of de hele wereld over reizen: je essentie, dat was jou jou maakt, blijft hetzelfde. Jezelf ontvluchten is onmogelijk.

Ik ben ervan overtuigd dat we elkaar nodig hebben. Om te kunnen spiegelen, te reflecteren, tot vernieuwende inzichten te komen. Om te stoppen met vluchten. De reden dat ik steeds beter met mijn chronische depressie en trauma’s leer leven is doordat ik mensen in mijn omgeving heb die me uitdagen om verder te kijken dan de depressie. Mensen die mij tederheid bieden en mij er dagelijks aan herinneren wie ik ben. En dat oké is. Het zijn mensen die veelal, net zoals ik, leven met een kwetsbaarheid. Een deuk hier en daar. Ik wilde deze mooie mensen nu eens aan het woord laten. Hun verhaal laten vertellen. Iemand vroeg me een tijdje geleden: ‘Waarom begin je niet een podcast?’ Ik dacht er een aantal maanden over na en sprak erover met mijn vriend Nathan. Als geluidstechnicus en mens met een kwetsbaarheid, was hij meteen razend enthousiast. Zo ontstond op een regenachtige dag in maart 2023 de podcast ‘The Unmakebles’. Een serie van en voor de onmaakbaren: Verhalen van doodgewone mensen voor doodgewone mensen. 

Hosts zijn journalist en schrijver Laura van Meijeren & muzikant en geluidstechnicus Nathan Barnacle.