Skip to main content


Foto: Reyer Boxem

Over mijn rol als huisdichter:

GRONINGEN – Iedere student van de Groningse universiteit kan zich kandidaat stellen voor het ambt van huisdichter door vijf gedichten en een motivatiebrief in te sturen. Een professionele jury kiest ieder jaar de huisdichter. Gedurende het studiejaar schrijft zij/hij iedere maand een gedicht, dat op de website van de universiteit verschijnt. Ook treedt de huisdichter op bij talloze gelegenheden. Aan het einde van het jaar neemt de huisdichter afscheid met een eindproject en uiteraard een bundeling van de poëtische resultaten van het jaar. Laura werd in september 2021 door een vierkoppige jury verkozen tot huisdichter van het jaar 2021-2022.

Het afgelopen jaar heeft Laura zich als huisdichter ingezet voor studenten met een kwetsbaarheid. Door in haar gedichten aandacht te vragen voor alledaagse dingen en onderwerpen waar we allemaal wel eens mee worstelen, hoopt ze bewustzijn te creëren onder studenten en naasten. Zo schreef ze onder andere een gedicht voor ‘De dag van autisme’ en voor ‘Vrouwendag’. Haar opvatting is dat de ‘universiteit voor iedereen is en dat iedereen de kans moet krijgen om een studie af te ronden op zijn of haar eigen tempo.’

Op 1 november 2022 werd de bundel ‘Tuinstoelenparadijs’ gepresenteerd in het USVA. Hij is te koop via deze website, te leen in de bibliotheek Norg en Roden en kan gekocht worden in boekhandel van der Velde aan het A-kerkhof in Groningen.