Skip to main content

Door de jaren heen zijn er verschillende projecten en samenwerkingen ontstaan die de aandacht verdienen. Meer informatie vind je op de betreffende pagina’s. Hieronder volgt een kort overzicht van de projecten die hebben plaatsgevonden en/of nog aan het plaatsvinden zijn:

Maart 2023 – heden

Start Podcast ‘The Unmakebles’ in samenwerking met geluidstechnicus en muzikant Nathan Barnacle. Doel is om de kennis en bewustwording rondom psychische en lichamelijke kwetsbaarheden te vergroten. Tijdens deze podcast gaan we aan de hand van de meest uiteenlopende onderwerpen in gesprek van mens tot mens.

September 2021- Juli 2022

Huisdichter aan de Rijksuniversiteit Groningen. De gedichten die gedurende dit jaar zijn geschreven resulteerden in de bundel ‘Tuinstoelenparadijs’, die in november 2022 werd gepresenteerd in het USVA. De bundel bevat enkele tekeningen die zijn gemaakt door Tran Rosendahl.

April 2019 together– Maart 2023
Start project Dichter bij het Verleden, een geheel eigentijds vervolg op het project Dichten met Oma. Doel is om eenzaamheid onder ouderen in de kleinere dorpen en steden van Groningen onder de aandacht te brengen door creatieve jongeren en ouderen met elkaar in contact te brengen. Aan de hand van gesprekken, schreven de jongeren gedichten aan de hand van de verhalen van de ouderen. Dit project resulteerden in twee bundels met gedichten, kunst en foto’s: Dichter bij het Verleden in het Oldambt (2022) en Dichter bij het Verleden in Midden Groningen (2023).

2017- 2021
Onderzoek: Yoga bij jonge vrouwen met een depressie, een onderzoek van promovendus Nina Vollbehr. Het onderzoek betreft een samenwerking met onder andere de Rijksuniversiteit Groningen en Lentis. Vanuit ervaringsdeskundige perspectief en als communicatiewetenschapper ben ik betrokken geweest bij dit innovatieve onderzoek. In 2022 werd er een artikel over het onderzoek gepubliceerd.

2015-2017
KaPOT, een samenwerking met componiste Kris Vesseur. KaPOT biedt een unieke rit langs gekte, depressie, humor en herstel. Klank en woord sluiten naadloos op elkaar aan in deze voorstelling. Doel is om aandacht te vragen en bewustwording te creëren rondom psychische kwetsbaarheden en herstel. Het wachten is op een comeback.